馃摉 M贸j nowy e-book ju偶 jest! 馃帀 Wejd藕 i zobacz co dla Ciebie przygotowa艂am "Na Wynos"

Kup "Na Wynos"

Nale艣niki dyniowe - najlepsze!

Odk膮d mam dziecko, nale艣niki regularnie pojawiaj膮 si臋 na naszym stole. Lubi臋 w nich to, 偶e mo偶emy do nich doda膰 r贸偶ne warzywa i wzbogaci膰 ich warto艣ci od偶ywcze. Dodatkowo moje dziecko je lubi i 艂atwo jest je zabra膰 na wynos!

Ale jak to ja - zawsze musz臋 je jako艣 odpicowa膰! Kombinuj臋 z dodatkami i m膮kami - tym razem w ruch posz艂a dynia!

艁apcie przepis na dyniowe nale艣niki z m膮k膮 orkiszow膮!

Przepis na nale艣niki dyniowe

Porcja na 2 dni dla 3 os贸b:

  • puree z dyni 240g
  • jaja 3 szt
  • mleko / nap贸j ro艣linny 1,5 szkl
  • olej rzepakowy 1/3 szkl
  • woda 1 szkl
  • m膮ka orkiszowa pe艂noziarnista 2 szkl (ok 200g)
  • imbir, cynamon - wg uznania
  1. Jaja wbij do miski, dodaj puree, mleko wod臋, olej j zmiksuj.
  2. . Nast臋pnie dodaj m膮k臋 i przyprawy.
  3. Odstaw na 15-30 minut (mo偶esz pomin膮膰 ale polecam;))
  4. Sma偶 bez t艂uszczu na dobrej, dobrze rozgrzanej patelni.

Uwaga! Musz膮 by膰 dobrze usma偶one z jednej strony, aby je przewr贸ci膰!
Je艣li ciasto jest dla Ciebie za g臋ste - dodaj wody/ mleka.

Je艣li potrzebujesz dodaj cukier. Ja nie u偶ywam cukru do nale艣nik贸w i Ciebie te偶 do tego zach臋cam! :)

Smacznego!